23948sdkhjf

Syge i hovedstaden må nøjes med ét døgnapotek

Seks ud af hovedstadens syv døgnapoteker lukker.
I det nye år er det ikke længere muligt at smutte forbi det lokale døgnapotek, hvis du eller din familie bliver syge om natten.

Et flertal i Folketinget har i forbindelse med den seneste apotekerlov besluttet, at der skal spares 17 millioner kroner på apotekernes vagtordning.

En besparelse der betyder, at fra januar i det nye, er det kun Steno Apotek i København, der forsat er døgnåbent for hovedstadsborgerne, skriver DR P4 København .

I stedet skal man benytte sig af regionernes akutberedskaber, hvilket i Region Hovedstadens tilfælde er Akuttelefonen 1813.

Årsagen er få kunder om natten, og derfor giver det mening at skrue ned for døgnbemandingen. Der er dog ikke tale om forringelser, mener Dan Asmussen, vicedirektør i Danmarks Apotekerforening.

- Flere apoteker har længere åbent på hverdage og i weekenden, så den generelle tilgængelighed til apoteker er faktisk blevet bedre de seneste år, siger han til DR P4 København.

Han bliver bakket op af Liselott Blixt (DF), der er formand for Folketingets Sundhedsudvalg.

- Vi kan se på de døgnåbne apoteker, at mange af kunderne henter receptpligtig medicin om natten, der kunne hentes i dagtimerne, og derfor giver det ikke mening at holde åbent hele natten, siger hun til DR P4 Københav.

Hun understreger, at ingen syge borgere bliver glemt i aftalen.

- Vi har sikret, at uanset hvor du bor, så skal medicinen sendes ud, hvis du har brug for akutmedicin. Det er ikke vores ansvar at holde åbnet for medicin, som man kan hente i dagligdagen, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094